Glutenvrije recepten

Wellicht ben je, door mij te volgen, er inmiddels wel achter dat ik een glutenintolerantie heb. Dat betekent dat ik gluten niet zo goed kan verdragen. In mijn geval uit zich dat in een infectie in de dunne darm waardoor ik een opgeblazen gevoel krijg en op lange termijn blessures bij het sporten, omdat de darm weer in verband staat met andere organen en spieren. Op deze pagina leg ik uit wat gluten zijn en geef ik tips & lekkere?glutenvrije recepten!

Bekijk direct alle glutenvrije recepten?>

 

Wat zijn gluten?

Gluten zijn eiwitten in voedsel en komen met name voor in producten met granen. Denk aan tarwe, rogge en spelt. Gluten zorgen voor een luchtige structuur. Gluten komen met name voor in brood, (taart)bodems, paneermeel, pasta & bier.

Zijn gluten slecht?

Gluten zijn niet per definitie slecht, maar kunnen wel veel schade aanbrengen aan darmen wanneer je hier intolerant of?sensitief voor bent. Er zijn verschillende soorten aandoeningen die men kan hebben wanneer ze intolerant of gluten sensitief zijn. De meest voorkomende zijn:

Coeliakie

Coeliakie is een auto-imuunziekte, wat betekent dat je er niet overheen kunt groeien. Mensen die de diagnose coeliakie hebben gekregen moeten een strict glutenvrij eetpatroon volgen.

Non Celiac Gluten Sensitivity (NCGS)

Wanneer je sensitief bent voor gluten, betekent dat dat je dezelfde symptonen als coeliakie kan vertonen. Eroverheen groeien is echter hierbij wel mogelijk. Door 6 weken gluten uit te sluiten en het daarna langzaam op te bouwen kan dit verholpen worden.

Glutenvrije recepten

Omdat er via bloedonderzoek bij mij is aangetoond dat ik niet goed op gluten reageer, eet ik op dit moment glutenvrij. Op dit moment is het nog niet bekend of het gaat om NCGS of coeliakie. Gelukkig houd ik van koken en zie ik een glutenintolerantie- of sensitiviteit ook weer als een uitdaging. Bekijk daarom mijn glutenvrije recepten op deze website!

Bekijk direct alle glutenvrije recepten?>

Meer informatie over gluten & de behandeling ervan? Bekijk dan eens deze website.?

Summary
Article Name
glutenvrije recepten
Description
Meer informatie voor glutenvrije recepten vind je op deze pagina. Heel erg handig als je intolerant, allergisch of sensitief bent voor gluten. Bekijk hier meer.
Author