Lactosevrije recepten

Wellicht ben je, door mij te volgen, er inmiddels wel achter dat ik intolerant ben voor koemelk. Dat betekent echter niet dat ik lactose intolerant ben, in sommige zuivelproducten zit namelijk wel wat lactose (minder dan in koemelk) maar mag ik toch hebben. Zo mag ik zuivel dat niet op basis van koemelk is (dus denk aan geitenmelk en schapenmelk) en af en toe gefermenteerde melk (denk aan yoghurt, kwark). Toch probeer ik zoveel mogelijk lactose uit te sluiten omdat dat nou eenmaal in verband staat met koemelk. Wat lactose is en wat je w?l kan eten als je een lactose of koemelkintolerantie hebt, lees je op deze pagina.

Bekijk direct alle lactosevrije recepten?>

 

Wat is lactose?

Lactose is een suiker dat veel voorkomt in zuivel, waaronder koemelk. Om lactose te kunnen verteren, is het enzym lactase benodigd. Wanneer dit enzym niet voldoende aanwezig is, kan lactose de dunne darm beschadigen. We spreken in dat geval van een lactose intolerantie.

Lactosevrije?recepten

Omdat er via bloedonderzoek bij mij is aangetoond dat ik niet goed op koemelk reageer, vermijd ik op dit moment koemelk in de niet-kokosyoghurtgefermenteerde vorm (dat betekent dat ik zo nu en dan wel yoghurt of kwark eet). Wil je het wat strenger nemen en alleen maar plantaardige zuivelproducten eten? Bekijk dan alle lactosevrije recepten. (Zo kan je bijvoorbeeld ook lekkere yoghurt van kokos santen maken!??)

 

Bekijk direct alle lactosevrijevrije recepten?>

Meer informatie over lactose? Bekijk dan eens deze website.?