Ananasrijst

a

Een (h)eerlijk, fris recept: Ananasrijst! Aan dit van origine Thaise recept heb ik een lekkere twist gegeven. Bekijk ’t hier.

Wat is ananasrijst?

Ananasrijst wordt met name gegeten in Thailand. De rijst gemengd met het sap van de ananas (en eventueel ananasstukjes) waardoor de rijst een frisse bite krijgt. De ananasrijst kan je met verschillende ingredienten combineren, het recept ervan lees je hier.

Ingredi?nten Ananasrijst

Voor 2 personen

? 200 gram basmatirijst
? 1 wortel, julienne gesneden (kleine reepjes)
? 1/2 ananas
? 1 paprika
? 1 rode peper
? 2 knoflookteentjes
? Verse koriander & basilicum
? Rozijnen & amandelschaafsel

a

Bereiding ananasrijst

Kook de basmatirijst volgens de verpakking. Snijd de ananas doormidden en hol de ananas uit. Snijd het hart eruit en snijd de rest van de ananas in hele kleine stukjes. Pak een wokpan met olie en fruit hierin de knoflookteentjes en rode peper. Voeg na een paar minuten de paprika & wortel toe. Wanneer de groenten zacht zijn, voeg je de ananasblokjes (met ananassap) toe aan de pan. Voeg daarna de gekookte rijst eraan toe samen met de erwten.

Wanneer het geheel is opgewarmd, voeg je op het laatste moment de verse koriander & basilicum toe. Leg de uitgeholde ananas op een bord en vul de 2 helften met het opgewarmde mengsel. Als topping is het lekker om wat rozijnen en amandelschaafsel op je gevulde ananas te doen.

Tip: Liever vlees of vis erbij? Kip of garnalen smaken lekker door het mengsel heen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*