Bastogne parfait met karamel

bastogne parfait

Deze bastogne parfait is echt h?mels! Super simpel om te maken en een feestje op je bord. Bekijk het (h)eerlijke recept hier >

Ingredi?nten bastogne parfait

Voor 10 porties
??250 ml slagroom
? 12 bastogne koeken
? 150 gram boter
??2 eetlepels kokosbloesemsuiker
??1 tl vanille extract
? muffinvorm van 10 cups

Bereiding?bastogne parfait

Ken je tapasrestaurant ’t Zusje? Daar heb ik deze bastogne parfait gegeten. Het originele recept staat op de website van ’t Zusje en ik heb wat kleine wijzigingen aangebracht.

Maak de bastognekoeken fijn (het handigste is om een plastic zakje te pakken en met een lepel erop te slaan totdat je koekkruimels hebt). Smelt ondertussen boter in een pannetje. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de koekkruimels toe aan de boter. Zodra de boter is opgenomen in de koekkruimels, haal je alles van het vuur af. Doe wat bakpapier of cupcake papiertjes in de muffinvormen en leg op de bodem van ieder vormpje wat koekkruimels. Zet de vorm even in de koelkast en ga ondertussen verder met de parfait.

De parfait maak je door slagroom op te kloppen. Schud de slagroom in een beker en klop deze met een keukenmachine of een slagroomklopper totdat deze de structuur van yoghurt heeft. Schud de kokosbloesemsuiker en het vanille extract toe aan de slagroom. Pak daarna 4 bastogne koeken en maak deze helemaal fijn. Voeg deze bij de slagroom en mix het geheel tot ??n massa. Haal de muffinvormpjes met bastogne bodem uit de koelkast en voeg de parfait toe. Laat de gebakjes ten minste 4 uur opstijven in de vriezer.

Tip:?Serveer de bastogne parfait met wat verkruimelde bastogne en evt. karamelsaus

Summary
recipe image
Recipe Name
Bastogne parfait met caramel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 6 Review(s)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*