Chocolade quinoapudding

Na het sporten eens iets anders proberen of zoek je een lactosevrij alternatief op chocoladepudding? Bekijk hier het recept van mijn chocolade quinoapudding!

Ingredi?nten chocolade quinoapudding

(1 portie)

? 1 cupje quinoa
? 1 el cacaopoeder
? 200 ml kokosmelk
? 1 tl koffie-extract
? 1/2 el agavesiroop

 

Chocolade quinoapudding maken

W?t voor pudding maken? Juist. Quinoapudding maken! Huh?! Ja ?cht! Ideaal voor na het sporten om je energie aan te vullen of lekker als ONTBIJT! Lees snel verder als je net als ik g?k bent op chocolade.

Spoel de quinoa af en kook deze in kokosmelk. Je hoeft de kokosmelk niet af te gieten, want de quinoa neemt dit op. Haal vervolgens het pannetje met de in kokosmelk gekookte quinoa van het vuur af. Voeg de cacaopoeder, agavesiroop & koffie-extract toe. Heb je geen koffie-extract in huis? Je kan ook kiezen voor vanille (extract) of iets meer agavesiroop gebruiken.. net wat je het lekkerste vindt!

quinoapudding

Je kan de chocolade quinoapudding direct warm eten of af laten koelen, in de koelkast zetten en de volgende dag bij je ontbijt eten. Vind je de structuur dan iets te dik? Roer er dan nog wat koude kokosmelk doorheen.

Lekker om er nog wat cacaonibs doorheen te roeren en af te toppen met kokossnippers & vers fruit naar keuze. Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*