Courgette lasagne

De gezonde versie van lasagne? Courgette lasagne! (H)eerlijk, gezond & gemakkelijk om te maken. Bekijk het recept hier >

Ingredi?nten courgette lasagne

voor 4 personen

Ongeveer 800cl – 1 liter tomatensaus lees hier hoe je die zelf maakt

? Half-om-half gehakt 500 gram
? Blikje tomatenpuree
? 2 courgettes
? 2 bolletjes mozzerella

Bereiding courgette lasagne

Pak een ovenschaal en vet deze in met olie.?Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak het gehakt rul en doe hierbij de tomatensaus.

Het handigste is om de courgette in schijfjes te snijden, vorige keer wilde ik lange plakken maken met de kaasschaaf (mandoline is sowieso beter hiervoor) maar daaraan haalde ik m’n vingers open (Ja, ik ben weleens een kluns ;)). Schijfjes zijn ook prima en vooral vingerproof ;).

Courgette_schijfjes

Beleg de bodem van de schaal met de schijfjes courgette, schep vervolgens de tomatensaus eroverheen. Extra lekker is om de tomatensaus een dag van te voren te maken, zo is ‘ie minder waterig. Stapel totdat de ingredienten op zijn en zorg dat je eindigt met de tomatensaus. Snijd de mozzerella in plakjes en verdeel deze over de ovenschaal. Toevallig had ik nog een beetje pesto over, dus dat heb ik er ook nog overheen besprenkeld.

ovenschotel_voorbereiding

Doe je schotel ongeveer 20 minuten in de oven en hij is klaar om te serveren!

11666037_500597296756276_3504103445483002515_n

Tip: Eventueel lekker om te serveren met parmezaanse kaas, al maakt dit het gerecht net iets minder gezond. Voeg eventueel extra groenten toe aan de saus, zoals paprika, champignon of broccoli.?

Summary
Recipe Name
Courgette lasagne
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*