Courgetti pesto

Pasta is echt super lekker, maar bevat ook veel koolhydraten. Vervang je spaghetti een keer door courgette: courgetti pesto! Bekijk hier het recept >

Ingredi?nten courgetti pesto

(voor 2 personen)

? 1 grote courgette
? 2 eetlepels pesto (lees hier hoe je die zelf maakt)
? Cherrytomaatjes
? 2 kipfilets
? Geitenkaas
? Geroosterde pijnboompitten
? Snufje peper, zout & Italiaanse kruiden
? Evt. gratineren met Parmezaanse kaas

Bereiding courgetti pesto

In plaats van deeg wordt deze pasta gemaakt met courgette. Je kan eenvoudig slierten van courgette maken door een spirelli te gebruiken, ook wel courgetti genoemd. In kookwinkels, online en in warenhuizen zijn deze gemakkelijk te vinden voor ongeveer ? 20,-. Draai de courgette helemaal in de spirelli en ga door tot de courgette alleen nog uit slierten bestaat.

Snijd de kip in blokjes en marineer deze met je (zelfgemaakte) pesto. Verhit olie in de pan en pers hierin een teentje knoflook. Voeg de kip toe tot deze gaar is en voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe. Wacht totdat de cherrytomaatjes zacht worden en je ze plat kan drukken, dan zijn ze het lekkerste. Voeg vervolgens de overige pesto en geitenkaas in stukjes toe. Voeg tenslotte de courgetti slierten toe en pak deze ongeveer 2 minuten mee. Voeg vervolgens een snufje peper, zout en Italiaanse kruiden toe.

Schep de courgetti op een bord en gratineer de maaltijd met geroosterde pijnboompitten en eventueel parmezaanse kaas. Je courgetti pesto is klaar om opgegeten te worden! Eet smakelijk!

Tip: Ook lekker om nog champignons en paprika toe te voegen.?

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgetti Pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*