Courgetti recept: Pasta op basis van courgette

courgetti

Ik ben gek op pasta! Toch wil ik voldoende groenten binnenkrijgen en niet onnodig veel koolhydraten. Bekijk daarom dit recept van courgetti >

Wat is courgetti?

Courgetti zijn lange, dunne slierten courgette, gesneden door een keukenmachine of spirelli. Door de lange slierten lijkt het op pasta en is het een prima vervanger van het deeg in Italiaanse gerechten. Door courgette te vervangen in pasta bevat je maaltijd nog steeds koolhydraten, maar daarnaast ook extra groeten ?n geen gluten.

Ingredi?nten Courgetti

Voor 2 personen

? 1 – 1,5 courgette
? 1 eetlepel groene pesto?(of rode)
??1 rode paprika
? 100 gram champignons
? 1 rood pepertje
? Pecorino kaas
? 1 handje geroosterde pijnboompitten
? 1 tl bieslook + Italiaanse kruiden
? Extra Spirelli of keukenmachine om courgetti slierten te maken

courgetti

 

Bereiding Courgetti

Maak van de courgette lange slierten door m door een spirelli te halen of gebruik een keukenmachine. Deze lange slierten noemen we ook wel courgetti. Bak ondertussen stukjes paprika, & (kastanje)champignons in een pan. Daarna voeg je een theelepeltje?pesto toe. Ik maak de pesto voor onder de courgette altijd zelf en hoewel op deze site een recept staat voor groene pesto, heb ik onder de courgetti rode pesto gedaan.

Je kan zelf heel gemakkelijk rode pesto maken: voeg wat zongedroogde tomaatjes toe aan je groene pesto en je hebt een lekkere, rode pesto!

Bak in de laatste minuten de courgetti kort in een pan met wat olie (maximaal 2 minuten, anders wordt de courgetti zo slap!) en leg de courgetteslierten op een bord. Voeg het mengsel van paprika, pesto & champignons er bovenop en doe er los nog een lepel pesto bovenop. (Wanneer pesto/basilicum wordt verhit, zorgt dit voor smaakverlies en dat is zonde. Voeg als topping nog wat geschaafde pecorino kaas, de kruiden en zongedroogde tomaatjes toe.

Tip: Houd je van spicy? Bak dan een gesneden rood pepertje en voeg die toe aan de gesneden champignons / paprika.?

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgetti
Published On
Preparation Time
Cook Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*