Een greep uit mijn week | Week 14

Bekijk hier wat ik in deze week heb gegeten voor wat receptinspiratie >

Ken je dat? Je moet je boodschappen doen en hebt g??n idee wat je deze week op tafel moet zetten. Met mijn receptinspiratie geef ik je inzicht in wat ik zoal heb gegeten afgelopen week, doe er je voordeel mee!

Zondag

Het was zaterdagavond een beetje laat geworden, waardoor m’n ontbijt meer een lunch was ;). Ik had een zuurdesem boterham belegd met kipfilet en zelfgemaakte eiersalade. Vanuit thuis was vroeger altijd?frietdag en die gewoonte om dit te blijven doen heb ik overgenomen sinds dat ik op mezelf woon. Het is natuurlijk niet heel gezond, maar in de weekenden mag je jezelf af en toe wel eens verwennen, toch ;)?! Het verschil met toen is dat we de?friet zelf snijden en dat ik zelfgemaakte sat?saus erbij maak. Naast deze versie van de ‘originele’ sat?saus, maak ik ook wel eens een gezondere versie.

Maandag + dinsdag

Omdat ik op dinsdag en donderdagavond naar?bootcamp ga, maak ik op maandag en woensdag altijd eten voor 2 dagen. Hierdoor hoef ik alleen even het eten op te warmen, zodat ik sneller kan eten en dit me niet zwaar op de maag ligt. Maandag en dinsdag at ik pompoencurry?met zilvervliesrijst. Deze curry bestond uit pompoen, mango, tomaat, kokosmelk, kip en een mengelmoes aan kruiden. Echt een aanradertje!

Woensdag + donderdag

Woensdag en donderdag heb ik zoete aardappelfriet, spinazie en een eitje en zalm met hazelnotenkorst uit de oven gemaakt. Naast zoete aardappel kan je ook frietjes uit de oven maken van bijvoorbeeld pompoen, pastinaak?of?knolselderij. Lees hier het recept hoe je zoete aardappelfriet uit de oven maakt!

Vrijdag

Vrijdag hebben we uit een Italiaans kookboek van mij Paddestoelenrisotto gemaakt. Ik had ‘m zelf al een keer eerder gemaakt, helaas was ‘ie nu een klein beetje waterig geworden. Ondanks dat was hij t?ch erg lekker en maakte de rode wijn erbij veel goed! 😉

Zaterdag

Zaterdag ben ik met 3 vriendinnen gezellig een nachtje naar Knokke geweest om te genieten van de zee, het lekkere eten en het uitgaansleven. We houden allemaal van lekker eten en zijn bij?Alexandra in Knokke gaan eten. Als voorgerecht hadden we alle 4 de gratin van St. Jacobsschelp (lekker!)

Als hoofdgerecht had ik 2 stuks vistong. Helaas ben ik hier een foto van vergeten te maken. Als nagerecht had ik kaneelijs met karamel en een speculaascrunch.. Kortom, het was genieten! 😀

receptinspiratie_wk14

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*