Gezonde salade

Gezonde salade

Zin in een gezonde salade? Bekijk het lunch/diner recept op deze pagina >

Vaak eet op ik het werk een salade als lunch. Dat komt deels omdat ik overgevoelig ben voor gluten, maar vooral omdat ik het v??l lekkerder vind om een gezonde salade te eten, je kan er namelijk eindeloos mee vari?ren! Het recept van deze gezonde salade is wel het lekkerste als je ‘m na bereiding direct eet, omdat er ook warme ingredi?nten bij zitten, ideaal dus voor in het weekend! Lees je mee?

Deze salade? is glutenvrij & kan plantaardig worden gemaakt door de schapenkaas eruit te laten.?

Ingredi?nten gezonde salade

Voor?1 portie?
? 50 gram gewassen bladsinazie
? 50 gram rucola
? 1/2 (gele) paprika
? Handjevol champignons
? 2 tl zelfgemaakte pesto
? Geraspte (schapen)kaas naar keuze

Bereiding gezonde salade

Deze salade is super simpel om te maken! Snijd de rucola & spinazie wat klein, vooral met bladspinazie vind ik dat handiger eten. Zet ondertussen een pan op het vuur met wat olie erin (ik gebruik meestal rijstolie omdat de verbrandingsgraad hier hoger ligt dan bij olijfolie) en snijd de champignons en paprika in stukjes.

Doe de salade in een kom en voeg wat olijfolie eraan toe (olijfolie gebruik ik meestal ‘koud’ als dressing in salades). Bak de paprika & champignons en voeg deze daarna toe over de sla. Als topping voeg je vervolgens de zelfgemaakte pesto toe en schaaf je wat schapenkaas toe over het geheel. Je gezonde salade is klaar om geserveerd te worden!

Tip: Om de salade wat meer ‘crunchy’ te maken kan je geroosterde pijnboompitten of walnoten toevoegen. Heb jij deze gezonde salade gemaakt? Stuur een foto naar info@h-eerlijkerecepten.nl naar het resultaat of laat hieronder jouw reactie achter van het resultaat!?

Summary
recipe image
Recipe Name
Gezonde salade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*