Pompoenrisotto

pompoenrisotto

Een (h)eerlijk recept voor de herfst: Pompoenrisotto! Deze herfstige, vegetarische variant op de standaard risotto is een top afwisseling. Bekijk het recept hier >

Wat is pompoenrisotto?

De blaadjes vallen van de boom en pompoen past perfect in deze tijd van het jaar. Risotto doet je vaak denken aan een zomers, Italiaans gerecht, maar je kan het dus prima combineren met pompoen. Pompoenrisotto is een combinatie van pompoen en risotto, gemengd met onder andere wijn, kaas en room.

Ingredi?nten Pompoenrisotto

Voor 2 personen

? ’n kwart pompoen, in blokjes gesneden
? 1 teentje knoflook
? 200 gram risotto
? flinke scheut witte wijn (ongeveer 250 – 300 ml)
? Pecorino kaas
? Sojaroom
? Geroosterde pijnboompitten
? Italiaanse kruiden

 

pompoenrisotto

 

Bereiding Pompoenrisotto

Bak de stukjes pompoen in een wokpan samen met wat olie en knoflook. Voeg na enkele minuten de risotto toe en bak die ook een paar minuutjes mee. Daarna pak je de wijn en giet je deze erbij in de pan. Hierbij is het belangrijk dat de risotto onder ‘water’ (ok?, onder de wijn ;)) komt te staan zodat de rijstkorrel het vocht kan opnemen. Voeg er een bouillonblokje aan toe om de smaak te verrijken.

Zodra de risotto de wijn heeft opgenomen, voeg je er (soja) room aan toe. Ik gebruik soja omdat mijn buik niet zo goed reageert op room op basis van koemelk, dus die kan je daardoor evt. vervangen. Rasp de pecorino (is een schapenkaas) en voeg die toe aan het mengsel. Ondertussen bak je wat champignons in een pannetje en zodra deze zacht zijn, voeg je ze toe aan de risotto. Kook het geheel enkele minuten en bestrooi met wat Italiaanse kruiden. Voeg tot slot wat pijnboompitten toe en je kan aanvallen!

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoenrisotto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*