Receptinspiratie: Week 28

Bekijk hier wat ik in deze week heb gegeten voor wat receptinspiratie >

Heb je nog geen idee wat je moet gaan eten? Of vind je het gewoon leuk om te zien wat anderen zoal eten? Ik geef je een kijkje in mijn eet-week! Ik probeer doordeweeks zo gezond mogelijk te eten en probeer teveel suikers en pakjesvoer te vermijden. Heb je nog tips of (H)eerlijke recepten om uit te proberen? Ik hoor het graag! šŸ˜‰

Maandag

Op maandag had ik met een oud-klasgenoot afgesproken om te gaan eten in Den Bosch. Gelukkig was het (ondanks dat het niet zo?n lekkere zomer is) wel terrasweer! Eetbar Dit is echt een aanrader: het is een soort ?shared-dining? concept, oftewel iets grotere porties dan tapas, maar wel leuk om te delen. Allereerst deelden we een flammkuchen (soort dunne pizza) met gamba?s en tonijn en een hamburger met o.a. guacamole. Ook pakten we er een zakje friet bij. Vervolgens hebben we nog ?n portie gemarineerde spareribs besteld (..smelt!). Hier heb ik helaas geen foto van.

restaurant-dit

Dinsdag & Woensdag

Het weekend voor deze week was ik jarig en had ik van m?n schoonzusje & broertje vers gerookte zalm gekregen.. ?cht super lekker, mals en smaakvol.. een H-eerlijk recept ;)! Het was echt een super groot stuk zalm dus daar hebben we 2 dagen van kunnen eten.[/vc_column_text]

gerookte zalm met broccoli

Donderdag & Vrijdag

Op dinsdag & donderdag moet ik altijd weer op tijd weg om te gaan sporten, dus ik had een simpel wokgerecht gemaakt: gemarineerde kip in zoute ketjap & knoflook, met paprika, champignons & courgette en rijst erbij geserveerd. Altijd (h)eerlijk met een lepeltje sambal.. :). Omdat ik best veel had gemaakt hebben we hier vrijdag ook nog lekker van kunnen eten.

gewokte-kip

 

Zaterdag

Op zaterdag ga ik ook altijd sporten en was ik zelfs 2 uur gegaan. Omdat die trainingen best wel intensief zijn heb ik achteraf vaak honger en gelukkig is dat rond lunchtijd. Ik had daarom scrambled egg met 3 eitjes, tomaatjes en verse Basilicum gemaakt.

Scrambled-egg

?s Avonds kwam een ander schoonzusje van mij en zijn we gaan kaasfonduen. Het was pas de 2e keer dat ik kaasfondue maakte en de vorige keer vond ik het best lastig om de kaas goed te verdunnen. Dit keer ben ik wat geduldiger geweest (ja, ik kan h??l ongeduldig zijn) en heb de kaas erg langzaam gemengd met de witte wijn. Voor de kaasfondue heb ik chardonnay wijn gebruikt en Emmentaler & Gruy?re kaas. Als dips had ik champignons, paprika, broccoli, aardappeltjes, brood en gebakken kip gepakt. (En wat staat het leuk h?, op m?n nieuwe tapasset!)

Kaasfondue

 

Zondag

Zondag zijn we met m?n vriend, schoonbroer & schoonzusje gaan barbecue?n. Het was natuurlijk s?per lekker weer om te barbecue?n dus dat hebben we ook zeker gedaan! Dit keer hoefde ik niet m?n kookskills tevoorschijn te halen maar werden we lekker bediend met onder andere shaorma, kipspiezen, speklapjes en lekkere salades/broodjes.

barbecue
Ik hoop dat je het leuk vond om mijn eetweek van deze week te lezen! Ik ben ook benieuwd naar wat jullie hebben gegeten! Laat het hier achter in de reacties :).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*