Risotto met pesto

risotto met pesto

Met deze risotto met pesto waan je je in no-time in Italiaanse sferen! Bekijk het recept of de video en verras jezelf of je visite!

Wat is risotto?

De term “Risotto” komt van het Italiaanse woord “Riso”, wat rijst betekent. Risotto is een rijstgerecht uit Itali?. De rijst wordt eerst een paar minuten aangebakken en daarna in vocht (wijn of bouillon) gekookt.?

Ingredi?nten risotto met pesto

Voor 2 personen

? 120 gram risottorijst
? 1 handje garnalen
? 1 rode paprika & 1 handje kastanjechampignons
? (Zelfgemaakte) groene pesto
? 1 rood pepertje
? Sojaroom
? 300 ml witte wijn
? 1 bouillonblokje
? Verse basilicum, pijnboompitten & pecorinokaas ter garnering

Risotto met pesto maken

Bak de garnalen met een rood pepertje in een wokpan aan. Snijd een rode ui en voeg deze samen met de risotto toe aan de wokpan. Bak?beiden aan totdat ze glazig zien.

Schenk daarna de witte wijn bij de risotto en voeg eventueel een bouillonblokje toe om de risotto meer smaak te geven.?Roer het geheel +/- 10 min. rustig door totdat de risotto de wijn heeft opgenomen.?Bak ondertussen cherrytomaatjes & (kastanje)champignons en voeg deze eraan toe.

Om het geheel wat romiger te maken, voeg je vervolgens (soja)room of klontjes boter toe aan de risotto. Voeg daarna wat extra kaas toe en tot slot de groene pesto. Om het te garneren voeg je er pijnboompitten, geraspte kaas & verse basilicum toe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*