Salade van kliekjes

Vind je het net als ik zonde om eten weg te gooien? Gebruik?uit de koelkast met deze (h)eerlijke salade van kliekjes >

Ingredi?nten salade

? Rucola melange
? 4 cherry tomaatjes
? Groene olijven (stuk of 10)
? 1 eetlepel fetablokjes
? Plakje serranoham
? Handje walnoten
? Geroosterde pijnboompitten

Bereiding?salade

Halveer de cherry tomaatjes en doe het samen met de rucola melange en olijven in een kom. Voeg de fetablokjes toe. Wij hebben standaard de fetablokjes in olie van Apetina in huis. Fetablokjes zijn lekker door veel gerechten en de olie maakt de feta net iets smaakvoller.

Feta_blokjes

Normaal gebruik ik bijna nooit serranoham door mijn salades, maar toevallig lag er nog iets in de koelkast. Ik vind het zonde om etenswaren weg te gooien dus probeer er zo creatief mogelijk mee om te gaan. De serrano ham heb ik in stukjes gesneden en door de salade gedaan . Om een extra bite te geven aan het geheel heb ik een handje walnoten toegevoegd.

Vervolgens heb ik ook nog een paar pijnboompitten geroosterd, heerlijk. Doe een pan op het vuur zonder olie en rooster de pijnboompitjes hierin totdat ze lichtbruin worden. Let goed op, als je even niet oplet heb je zo zwarte pijnboompitten (been there before).

Om het af te maken heb ik olijfolie, een snufje italiaanse kruiden en crema de balsamico toegevoegd aan de salade voor de smaak. Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade van kliekjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*