Tips voor pizza toppings!

Maak je je eigen pizza, dan geef ik je wat tips voor (h)eerlijke pizzatoppings! Lees snel verder welke combinaties je absoluut niet mag missen. >

Hoe maak je zelf een pizzabodem?

Er zijn verschillende manieren om een pizzabodem te maken. Je kunt er een kopen in de supermarkt, je hebt kant-en-klare pakjes uit de winkel waar je alleen nog water bij hoeft te doen, je kan de ingredi?nten beleggen op wraps of zelf met meel een bodem maken.

Tomatensaus

Tomatensaus is natuurlijk op de bodem na het belangrijkste ingredi?nt op je pizza. Je kan kant-en-klare saus kopen, maar het lekkerste is natuurlijk om deze zelf te maken. Lees hier hoe je zelf tomatensaus maakt. Vervolgens bestrooi je al een klein laagje geraspte kaas over de tomatensaus.

De ‘spicy pizza’

Zoals ik onlangs al vertelde, ben ik de laatste tijd gek op sambal. Ik besloot daarom een spicy pizza te maken met onder andere gehakt en chorizo. De bodem had ik zelf gemaakt met onder andere tapiocameel, kokosmeel en olie. Het voordeel hiervan is dat er geen gluten in de bodem zitten! Nadeel is wel dat de bodem iets slapper is waardoor je de pizzapunten niet ‘uit het vuistje’ kan eten.

Allereerst heb ik de bodem belegd met tomatensaus en bestrooid met kaas. Vervolgens heb ik gehakt gebakken met knoflook en sambal en dit ook op de pizza gelegd. Vervolgens heb ik er paprika, chorizo, geraspte en parmezaanse kaas overheen gegooid. Tot slot heb ik er nog een beetje italiaanse kruiden en chilipeper overheen gedaan om het af te maken.

spicy_pizza

De ‘overvolle pizza’

Soms heb je zin om al het goeds?te beleggen op ??n pizza! Nadat de bodem was belegd, de tomatensaus en kaas erop waren gesmeerd had ik vervolgens een scala aan ingredi?nten: Gebakken shaorma, paprika, champignons, chorizo, mozzerella, zelfgemaakte pesto en tenslotte bestrooid met wat Italiaanse kruiden. Kan je nou niet kiezen? Dan is deze pizza ideaal voor jou!

pizza1

Pizza caprese

De klassierer: Pizza caprese is ?ltijd goed en eenvoudig te maken. Beleg de pizza naast de essentials met schijfjes tomaat, (zelfgemaakte) pesto en mozzerella. Helaas heb ik daar nu geen foto van, zodra ik ‘m maak post ik heb zeker! šŸ™‚

Summary
Pizza toppings
Article Name
Pizza toppings
Description
Zelf pizza maken? Dit zijn de lekkerste toppings!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*