Tony Chocolonely chocolademousse

Deze chocolademousse is er niet zomaar een, hij is gemaakt van Tony Chocolonely zeezout karamel! Klik hier voor het recept van deze guilty pleaure?>

Ingredi?nten?Tony Chocolonely chocolademousse

Voor 2 personen
? halve reep Tony Chocolonely karamel zeezout
? 1 ei
? 20 gram boter
??50 gram slagroom & een beetje (kokosbloesem) suiker

Bereiding?Tony Chocolonely chocolademousse

Smelt de chocolade ‘au bain marie’ samen met de boter?(‘au bain marie’ betekent dat je via water als warmtebron de chocolade verwarmt. Breng water aan de kook en zet er een hittebestendig kommetje op waar je chocolade in kan smelten). Split het ei en scheid het eiwit van de eidooier. Klop ondertussen het eiwit stijf en de slagroom los van elkaar en voeg wat (kokosbloesem)suiker toe aan de slagroom. Zodra de chocolade gesmolten is, haal je de chocolade van het pannetje af en meng je het eigeel er doorheen. Zodra de massa glad is, roer je de slagroom erdoorheen totdat het is gemengd. Tot slot voeg je het geklopte eiwit eraan toe en meng je het geheel tot alles is opgenomen. Zet de chocolademousse ten minste 4 uur in de koelast voordat je ‘m serveert.

Tip: Als je nog wat chocolade over hebt (ik weet het, het is lastig om er niet van te snoepen), kan je wat gehakte chocolade eroverheen strooien voordat je de mousse serveert.?

Summary
recipe image
Recipe Name
Tony Chocolonely Chocolademousse
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*