
Vietnamese loempia’s! Lekker, maar ze worden meestal van bladerdeeg gemaakt. Lees snel verder om deze glutenvrije variant te ontdekken! >
Ingredi?nten vietnamese loempia
Voor 8 loempia’s?
??8 rijstbladen
??50 gram mihoen
??50 gram prei
??1 handvol geraspte wortel
??1 handvol taug?
? Peper, zout, bieslook & een scheutje?tamari (glutenvrije sojasaus)
Bereiding?vietnamese loempia
Voor deze glutenvrije, vegetarische vietnamese loempia’s heb je slechts een paar ingredienten nodig, met als hoofdonderdeel de rijstbladen. Kook de mihoen volgens de verpakking en bak de prei totdat deze zacht wordt. Doe vervolgens mihoen, prei, geraspte wortel & taug? samen in een mengkom en meng de ingredi?nten bij elkaar. Voeg vervolgens de kruiden toe om het geheel op smaak te brengen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. De rijstbladen zijn van origine hard, je moet ze dus eerst natmaken om ze te kunnen vouwen. Leg de groenten in het midden van een rijstblad en rol ze voor de helft op. Vouw vervolgens de buitenkantjes naar binnen en rol ze helemaal op. Doe dit voor alle 8 de loempia’s en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven af. Je kan er ook voor kiezen om ze met wat olie te frituren in een koekenpan.
Tip: Je kan de rijstbladen ook koud/ niet gefrituurd bakken. Zorg er dan wel voor dat alle ingredi?nten binnenin gebakken zijn. Voeg eventueel garnalen toe als je graag nog wat extra’s erin wil. Serveer met chilisaus / sambal.??






Geef een reactie