Wat is matcha?

Wat is matcha? Dat vroeg ik mezelf al een tijdje af! Toen ik door Azi? ben gaan reizen kwam ik voor het eerst in aanraking met dit Japanse kruid. Lees snel verder om erachter te komen wat?matcha inhoudt, in welke recepten je het kan gebruiken en wat de gezondheidsvoordelen van matcha zijn.

Wat is matcha?

Matcha komt van de blaadjes van de Japanse theeplant?Camellia sinensis en wordt vermalen tot een poeder. Matcha werd vroeger vooral door boeddhisten gebruikt bij thee ceremoniesessies en om goed te kunnen mediteren. Matcha staat namelijk bekend om de rustgevende werking ?n zorgt voor een flinke boost vanwege de hoge dosering L-theanine en cafe?ne. Een kop matchathee bevat wel 5 tot 10x zoveel theanine dan gewone groene thee!

Matcha thee

Inderdaad, zoals je hierboven al hebt gelezen wordt matchapoeder vooral gebruikt als thee. Echter, kan je ongeveer overal een schepje bijgooien om jezelf een lekkere boost te geven die niet onderdoet voor een kopje koffie. Enkele recepten die ik met matcha heb gemaakt:

  • Lactosevrije/vegan matcha latte
  • Matcha pannenkoeken
  • Smoothie met matcha

De smaak van matcha

Wanneer je voor het eerst matcha-thee drinkt of een ander gerecht of drankje maakt met het heldergroene goedje, moet je wellicht even wennen aan de smaak. Goede matcha heeft een?grassige smaak en vergelijk ik ook wel een beetje met spinazie. Zeker de thee is in het begin even wennen.

Gebruik jij wel eens matcha? Welk recept heb je weleens met matcha gemaakt? Wat vind je van de smaak van matcha? Ik ben benieuwd!