Zelfgemaakte cruesli

W?g met die pakken cruesli uit de supermarkt! Probeer deze zelfgemaakte cruesli met havermout, noten & honing. Bekijk hier je nieuwe, gezonde ontbijt! >

Ingredi?nten zelfgemaakte cruesli

(portie voor +/- 1 week)

? 200 gram havermout
? 2 eetlepels olijfolie
? 4 eetlepels honing
? Handje ongezouten noten

Bereiding zelfgemaakte cruesli

Verwarm de oven voor op 185 graden. Doe de havermout in een kom. Wij gebruiken thuis veel biologische producten en dit is Smaakt havermout, te koop bij de meeste supermarkten.

Voeg aan de havermout de olijfolie en honing toe. Als toevoeging heb ik daarna ongezouten noten toegevoegd. Je kunt kiezen uit verschillende soorten, net wat je lekker vindt. Ik heb gekozen voor ongezouten cashew -en walnoten. Ik verbrokkel ze voordat ze door het mengsel gaan, omdat ik niet hou van grote brokken in mijn cruesli.

Meng alles goed door elkaar en spreid het mengsel uit over een bakplaat met bakpapier. Bij mij zijn ze klaar na 15-20 minuten klaar. Wel kijk ik altijd even na 10 minuten hoe bruin ze zijn en roer ik er even doorheen, zodat alles bruin wordt. Wanneer ze een mooi lichtbruin laagje hebben, haal ze uit de oven en laat ze nog even buiten de oven afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden.

Zelf vind ik weckpotten er leuk uitzien dus daar bewaar ik de cruesli in. Eet de cruesli met bijvoorbeeld aardbeienyoghurt en rode vruchten, heerlijk!?:D

Summary
recipe image
Recipe Name
zelfemaakte cruesli
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*