
Zelfgemaakte pesto is niet alleen lekkerder, het is ook nog eens gemakkelijk om te maken! Het recept van deze basilicum pesto vind je hier >
Ingredi?nten zelfgemaakte pesto
Voor 1 portie pesto
? 25 gram verse basilicum
? Flinke scheut olijfolie
? Teentje knoflook
? +/- 2 eetlepels parmezaanse kaas
? Handje pijnboompitten
? Snufje zout
? Evt. Citroensap voor de smaak
Bereiding zelfgemaakte pesto
Knip de blaadjes van het basilicumplantje, scheur de blaadjes in kleine stukjes en doe het in een kommetje. Voeg de olijfolie, het teentje knoflook, (geroosterde) pijnboompitten en de parmezaanse kaas toe.
Het handigste is om het te blenden met een staafmixer. Vaak zijn normale blenders te groot waardoor niet alles wordt meegenomen. Mix alles door elkaar totdat je een grote pasta hebt. Voeg naar smaak nog citroensap op en voil?, je pesto is klaar!
Tip: Lekker door een pasta, als dressing voor een salade of smeersel voor op brood.?
Bewaar de pesto in de koelkast en doe er een laagje olijfolie op, hierdoor kan je ‘m iets langer bewaren. Wil je ‘m liever langer bewaren? Doe dan je saus in ijsblokhoudertjes zodat je zelf de grootte van de portie per keer kan bepalen!
Bekijk de onderstaande kookvideo om erachter te komen hoe je gemakkelijk zelf pesto maakt!

Geef een reactie